Maria

2011-02-28, 20:29:31 / Kategori: Allmänt
Här sitter jag och firar min namnsdag helt själv. Inte ett ynkaste litet grattis hag jag fått. Nu tänker jag minsann gå ner och Kräva efterrätt!

                                //Namnsdagsungen

Mums mums!

2011-02-28, 16:21:29 / Kategori: Allmänt
Nej jag snackar inte om kokostoppar. Nej jag syftar på dagens lunch. Ch var nämnligen så hungrig att han stälde sig och fixade pankakor till oss. Han var till å med så omtänksam att han vispade ner lite vaniljsocker i smeten. Det var super gott. Tack för det Ch!!
Nu ska jag strax bege mig mot träningen.
Så, vi höres.

                       //Lilla, mätta & belåtna jag

Bara så ni vet att jag inte glömt er, kära läsare

2011-02-27, 21:34:12 / Kategori: Allmänt
Nu är hela familjen samlad igen. Pappa har kommit hem från sin Solhaga-vistelse. Han va där tsm med sina bröder och hjälpte till att bla flytta lite möbler.

Mamma väckte mig i morse med orden: Hur gick det på morgonträningen?
Först vägrade jag stiga upp men sen skvallrade hon om att det fanns nybakat bröd om jag skyndade mig. Gissa om jag piggnade till snabbt. Mammas hembakta bröd är bland det bästa som finns!

                                          //Fröken Guldfisk

Klarsjungt

2011-02-26, 22:26:21 / Kategori: Allmänt
Nu har jag hört alla låtar i årets melodifestival. Det är sant att det var bättre förr men jag tror att finalen kommer bli mycket lyckad. Kul att Linda Bengtzing gick vidare. Oväntat *hostattack*. Synd att resten av europa inte begriper sig på svenska. I annat fall skulle det kunna gå riktigt bra. Nicke Borgs (den andre finalistens) låt var ganska bra men såg ni hans kläder? Inte vackert! Men om man blundade och bara fokuserade på att lyssna så var det självklart att den skulle gå vidare.

Såg just ett mejl ang träningen nu under lovet. 4 ordinarie + 2 extra, varav 1 morgonpass. Dessutom finns det möjlighet att komma ner och träna i morgon vid åttatiden. Ofta jag tänker vakna så tidigt! Jag tänker minsann passa på och sova riktigt länge.

                               //motsattsen till Du 

Får jag lov?

2011-02-25, 16:29:49 / Kategori: Allmänt
I onsdags lämnade jag in min ansökan till gymnasiet. Ja jag är medveten om att jag skrev att jag gjorde det i måndags. Jag kom nämnligen på att man måste lämna in en extra blankett om man ska välja en speciel profil på UBG. Jag valde musik.

Igår hände inget spec. Tror jag. I annat fall skulle jag nog ha skrivit om det.

I lektionsväg har idag inte hänt ngt mer intressant än att vi såg på en tecknad barnfilm på svenskan.

Som svar på rubriken: Ja!
Nu är det hela 9 dagar kvar tills det blir dags att masa sig till skolan igen.

Oj, höll helt på att glömma, vi hade ju NO-prov. Det var så länge sen att jag knapt kommer ihåg att det var idag. Jag tyckte det gick riktigt bra. Fick frågor på just det jag tränat på.

                                  //blivande sent-uppvaknerskan

Vandrare

2011-02-22, 19:38:18 / Kategori: Allmänt

Missade att berätta att jag lämnade in min gymnasieansökan igår. Det blev,som väntat, de båda medie-intiktningarna på UBG.

På SOn var händelserna i Libyen den atora snackisen. Eller, om rätt ska va rätt, Agnas var den som höll låda medans vi i klassen mest satt där och mhm-ade.

Äntligen har vi fått reda på vilka grupper vi ska vara i på vandringen. Min grupp består av: Emma J, Bonnie, Johanna, migsjälv, Mäki och Filip. Jag är mkt nöjd med den indelningen och tror att det kommer funka. Idag skulle vi gå till ett ställe som var utmarkerat på en karta. Där fanns en pappersficka med ett uppdrag i. Vi skulle hitta saker i naturen (saker som inte skapats av människan), ta med dem till skolan och ordna dem så att första bokstaven från varje sak bildade lagnamnet:
C----
Höstlöv
Anti-varm snö
Rhododendron
Lav
Istapp
Enbarr
Vi fick dispans på C-et men kom i efterhand på massa saker vi kunde ha tagit: C-vitaminrika nypon, Celler, Citron-gul snö, mm.. Varför vi heter Charlie är ännu oklart..
                                         _
                                    // (_ /\/\ 0


Helbra

2011-02-21, 22:50:34 / Kategori: Allmänt
Måste börja med att kommentera lördagens deltävling i Melodifestivalen. Mamma sa att det lika gärna kunde ha varit finalen vi såg. Bidragen var de bästa hitils i år (det betydre dessvärre inte att de var bra).

Igår skrev jag klart recentionen till På Västfronten Intet Nytt.

Just nu ser jag på Mitt Liv Som Hellner. Får mig att tänka på att jag fortfarande inte skrivit Länge Leve Hälsan. Ett arbete på idrotten där man ska berätta om hur man lever nu och hur man vill att det ska vara om tjugo år samt hur man ska nå dit.

                                  //väckarklockshaterskan

Än finns det hopp

2011-02-18, 16:44:42 / Kategori: Allmänt
Tjuvkikat lite inför morgondagens melodifestival. Det ser lovande ut fast jag ser som vanligt inte fram emot pausunderhållningen med "hurricane-makeover". Så dåligt! Har de senaste åren ägnat röstnings-tiden till toapaus.

Idag hade vi dataslan på franskan. Yippey!

                                                       //a Mig-OS

Snorunge

2011-02-15, 18:37:47 / Kategori: Allmänt
Hallojsan!
Har inte skrivit ngt sen i söndags, sorry!
Förvånad över tidsstämpeln? Nej, jag e inte hemma snabt över lunchen. Nej, jag skolkar inte. Innan jag avslöjar vad jag har för vettig anledning till att vara hemma tycker jag att det är bäst att ta saker i rätt ordning. Därför startar jag med måndag.
Inget spec hände förutom att jag var för snorig för att gå på simningen.
Tisdag: ----- ||----- (fast det vär ju ingen simning på tisdagar..)
Idag: Musik första lektion :) På franskan gick vi igenom vad vi ska göra på freda (skriver om det då) sen såg vi på The Big Blue. I filmsalen :D , kommit ungefär halvvägs.
På SOn såg vi på en film om 2a världskriget. Eftersom 7orna ska "bada" (isvak) skulle det inte sli nångon idrott för oss idag. Under filmen gick Agnes och kontrolerade dessa uppgifter. Vi blev glada över att slippa enb lektion men vad spelar det för roll när man ändå måste tillbaka 2 timmar senare för att ha svenska? Bå kom den riktigt härliga nyheten: vi håller ju på med att skriva om våra krigstidsböcker på svenskan ovh det är ingen bra idé att hålla oss kvar för något vi lika gärna kan göra hemma så Agnes sa (innan vi ens börjat tjata!) att vi fick gåhem så fort SOn slutat. Jag och Johanna åt i matsalen först å gjorde sedan sällskap en bit.


                                                        //Hemmaförfatterskan

Persat och klart

2011-02-13, 20:45:58 / Kategori: Allmänt
Lyckades, mot förmodan, persa. Iaf e det va mamma säger. Hon påstår att jag slog mitt personliga rekord på 100m me. Har ännu inte kollat in tiderna för att se om hon har rätt. De andra sträckorna gick inte vidare. De hade glömt att skriva upp mig på 50m fj, så det slapp jag. Kännde mig jätte seg så jag sa till mamma att jag tänkte skippa 100m ry. Det ville Elin, hon jag skulle möta, inte gå med på. Hon ville inte köra helt själv. Efter att ha blivit mutad med lite läsk och en salt pinne lät jag mig övertalas, men snabbt gick det inte. Vi höll dessutom på att missa starten eftersom vi satt å snacka om gymnasievalet.

Nu är det bäst att jag slutar skriva så jag hinner käka lite innan det e dags att se på Sherlock Holmes. Sista avsnittet. Buhu!

                                         //SH-fanet

Tonkonst

2011-02-13, 13:33:29 / Kategori: Allmänt
Igår gjorde jag nästan inget annat en sov.. Eller jo, jag åt ju godis och såg på melodifestivalen. Gillade typ ingen av låtarna... Lite kul med förhören före varje låt, så dålig humor har jag, men gårdagens deltävling var ett riktigt bottennapp.

Gillar deras nya logga, känns mer livfull än den tidigare. Kul även men dedär bubblorna som flyger omkring i grafiken. Men är dessa förnyelser bara där för att väga upp mot de dåliga låtarna?


Idag står det perstävling på schemat. Ska simma 100m fr, br, ry och me. Plus 50m fj. Dessutom ska vi ha Release-Party för den nya loggan.

                               // Den, förhoppningsvis, mkt tillfälliga mello-ogillerskan


Snödriva

2011-02-11, 14:54:17 / Kategori: Allmänt
När jag vaknde i morse var det väldigt vitt ute. Det snöade i natt, så mycket att bussen blev inställd. Det gick inte att ta bilen till skolan och inte var det plogat så vi fick gå hemmifrån tidigt för att hinna pulsa oss fram till skolan. Väl där visade det sig att Eva, vår NO-lärare, var fast i tågtrafiken. Istället hade vi Hasse (alltiallo). Vi såg på 2 filmer om radioaktiv strålning. Det tog ca 40 min. Efter det fick vi 2h 10min rast eftersom Agnes, svenska-fröken, var hos tandläkaren. vi skulle ha fått vikarie men som ni förstår så var vikakier en bristvara idag.

Efter lunch hade vi prov i konsthistoria. Det gick inte så jättebra men godkänt lär jag nog få iaf.

                       //Snögumman

NPC

2011-02-10, 21:53:20 / Kategori: Allmänt

Nej, jag syftar inte på National Petroleum Council jag snackar om Nationella Proven i svenska C-delen. Åter igen fick jag 5min anti-sovmorgon. Uppsats-skrivandet gick bra men det gick lite långsamt..
Efter NP hade vi en låång rast. Behövde inte gå till slöjden för ens klockan 12.30. Efter ytterligare en halvtimmes rast vad det racketsport som gällde (elevensval).

På simningen persade jag 2 ggr. Först på 1500m fr. Hade en tid på drygt 25 min. Kom ner på 24.04! Sedan efter en kort vila körde vi 800m fr på tid. Hade en tid från junin nån gång på 13.2x. Idag fick jag 12.55!

                               //tidspresserskan


Nyklippt

2011-02-09, 21:33:43 / Kategori: Allmänt
Idag hade vi musik första lektion. Roger, vår lärare, va sjuk så vi hade vikarie. Pia kunde därför inte framföra sjung-spela-grejen. Själv satt jag å spelade igenom de få låtar jag kan på gitarr.
På franskan såg vi klart på filmen om Edith Piaf. Film-tittandet fortsatte på SOn. Fast där var det tredje delen i en film om mellankrigstiden. (På varken franskan eller SOn befann vi oss i film-sale, som det nu mer kallas)
Idrotten präglades av rackatsport och på svenskan fortsatte vi läsa i våra krigstids-böcker.

Men det är inte vad jag ville få sagt i dagens inlägg. Som rubriken antyder har jag varit hos frissan. Förmodligen kommer ingen märka ngt. Men jag märker det desto mer. Håret tar lixom slut tidigare än det borde. Så blir det ju alltid när man klipper sig men jag har fortfarande inte vant mig.

                                               //"korthåringen"

Skoskav

2011-02-08, 17:40:11 / Kategori: Allmänt
Hade 5 min anti-sovnorgon i morse. Det innebar att vi skulle va i klassrummer 08:25. Detta för att vi skulle ha NP-A i svenska (dvs. läsförståelse). Vi fick 80 min på oss och jag tror att det gick ganska bra för min del.
Efter det fick vi lite rast och behövde inte gå till matten för ens klockan 10:15, då var det bara 25-30 min kvar av lektionen.
På SOn idag var vi i biosalen. Vi såg på 2 filmer om mellankrigstiden. De va jätte-tråkiga och till större delen på tyska.
På idrotten tränade vi inför vandringen. Hängde med riktigt bra. Höll jämna steg med Lisa (den anrda gympa-läranen) drygt halvvägs. Sedan kände jag av hur dumt det var att inte tömma skon på grus innan jag drog på nig den..

                                //Hon vars fötter inte klarade en timme, hur ska det då gå med 3 dygn?

Livets skafferi

2011-02-07, 16:19:49 / Kategori: Allmänt
Kunde inte hitta på ngn rubrik så det fick bli titeln på närmaste bok. (Har inte läst den).

I lördags fick Pia med mej till Jakan. Där lyckades jag hitta lite smink-grejor och godis. Sen åkte vi hem igen.
Eftersom Pia tvingat mig att kliva upp fett tidigt och vi snabbt blev klara i jakan (trots att vi missade tåget) hade jag typ hela dag framför mej. Den dagen ägnade jag åt att köra dataspel och glo på tv, där ibland melodifestivalen.

Igår vaknade jag sent och glodde lite på tv innan det blev dags att ta sig till träningen. Till efterrätt åts det prinsesstårta. Efter det var det Sherlock Holmes på tv. <3

Idag har väl hitills inte hänt ngt spec. Eller jo, en grej, vi fick va i biosalen på franskan. =)

                      //Moi

Veckan som gått

2011-02-05, 17:02:44 / Kategori: Allmänt
Yes, nu är har ännu en skolvecka promenerat iväg.

Måndag
Fick va i den nybyggda "biosalen" , fd S6, på franskan. Väggarna är svartmålade och rummet är utrustat med ett hemmabil-system. Där såg vi början på en film om Edith Piaf. Trots att vi inte sett klart på The Big Blue.
Eftersom pumpen till stora bassängen pajat så blev det ingen träning.

Tisdag
Pia kom hem till mej efterskolan för å träna inför sjung-spela-grejen på musiken. Kom fram till att den nog var dags för henne att byta låt en tredje gång.

Onsdag
Fick MVG på sjung-spela-grejen!
Forsatte kolla på Edith Piaf-filmen, dock ej i biosalen.
Fortfarande ingen simning.

Torsdag
På engelskan skulle vi skriva en intervju med en polischef, eller det fanns två andra uppgifter att välja på men jag å Bonnie tog denhär. Hennes förslag blev bäst så hon och jag spelade upp det för klassen. Typ såhär lät det:
----(Jag)
(Bonnie)----

Officer, what do you know about the corps that was found in the forest last night?
Well, it was a man's corps and we also know he was a scuba diver.
From around here?
Yeah, from LA.
How did he end up there?
We picked him up from the lake and frew him in to the flaming forest.
Why?
It was fun.
That's a creepy statement
I know.
Do you like killing inocent peolpe?
They don't have to die, just suffer.
But why?
The gouverment are evil bastards.
And you?
I'm a part of the gouverment.
Ehh... OK..
I'm bored.. Do you mind if i kill you?
Yes! I mind!
That's too bad..

I torsdags kom simningen igång igen. Det var jätte-kallt i vattnet.

Fredag
På NOn såg vi på film om kärnkraft och på bilden gicks det igenom var vi ska kunna till provet nästa vecka.


                                         //Hon som upplevt ovanstående skolvecka